Sunday, December 21, 2008

the taste of new york city

"experience the New York taste at the heart of Bangkok"

ถ้าพูดถึงนิวยอร์ก คงไม่มีสาวก SATC คนไหนไม่หลงรักเมืองแอปเปิ้ลลูกยักษ์เจ้าเสน่ห์แห่งนี้ ตอนนี้ที่ห้างเก๋ใจกลางกรุงอย่างเกษร พลาซ่าก็ได้ต้อนรับเชฟสุดหล่อจาก fifth avenue นามว่า Tim Butler มาปรุงอาหารจานเก๋ให้สาวกนิวยอร์กเกอร์หายคิดถึง ด้วยรสมือที่แสนจะทันสมัยแต่เต็มไปด้วยความละเอียดอ่อนในทุกรายละเอียด พร้อมทั้งเก็บคอนเซปท์ความเป็นนิวยอร์กได้อย่างสมบูรณ์ ด้วยเมนูที่ดูง่ายๆ แต่ทำให้ตื่นเต้นด้วยวิธีการเสิร์ฟแปลกใหม่ อาทิซุปข้าวโพดย่าง ที่ไม่ได้ตักใส่ชามมาเสิร์ฟธรรมดา แต่เค้านำครีมสดโรยผงปาปริก้าเล็กน้อยมาวางไว้ก่อน จากนั้นจึงค่อยรินซุปจากกาให้เห็นกันสดๆ ที่โต๊ะ หรือจะเป็นของหวาน signature dish ที่นำชาไทยเย็นในรูปแบบ granita มาพร้อมกับมะม่วงสด และคัสตาร์ดนมข้นรสหวานกำลังดี พร้อมโรยด้วยผิวส้มขูด ทานพร้อมกัน 3 ชั้นก็จะได้รสชาติที่เข้ากันดีจริงๆ อิ่มแล้ว ก็รู้สึกว่าตัวเองกลายเป็นแครี่ แบรดชอว์ขึ้นมาทันที :P ไปช๊อปปิ้งต่อได้แล้ว ขอบคุณนะทิม  :)  >>

where: ร้านอาหาร Butler's ชั้นลอบบี้ เกษรพลาซ่า โทร. 0 2656 1108


"simple grilled corn soup with fresh cream and paprika powder"

"3-layer dessert of Thai Tea granita with Mango and Custard pudding"

Missing the taste of New York as well as SATC? No wait to travel across the continent because the New York taste is already here in Bangkok... Butler's featuring by young talented NY chef, Tim Bulter, is now ready to serve you at Gaysorn Plaza. Not only the modern & chic but sophisticated taste with full of New York's sense - simple but exciting you can't imagine of. For example, the simple grilled corn soup that serves right at the table over the fresh cream. Or the signature dessert dish combined the full favor of Thai tea granita, fresh mango and luscious sweet-condensed milk pudding with the zest of orange peels. Yummie yummie! Now, ready to go shopping, Carrie Bradshaw?   >>

where: Butler's, Lobby floor, Gaysorn Plaza Tel. 0 2656 1108

connect:

Biography \ Tim Butler \ Pastry Chef \ New York

A 1998 graduate of the CIA, Tim Butler joined the Alto staff as pastry chef after opening the acclaimed LA restaurant Providence with chef Michael Cimarusti. His resume also includes working as pastry chef at Aquavit and Daniel in New York and Bernardus Lodge in his hometown of Carmel, California.

Butler’s desserts are marked by unpredictable flavor pairings. In his Meyer lemon and ricotta tart Butler cuts the soft, mild cheese with a limoncello and gin gelee. The flavors are familiar but not in this context; Butler incorporates them seamlessly, brushing a sable Breton with olive oil, garnishing logically with micro sorrel, and seasoning with salt. His appreciation of spices and interest in the flavors of Southeast Asia come through in a dish of mango, garnished with a bright curry tuile.


No comments: